Miljøtræning

Miljøtræning burde være en helt elementær del af enhver hests basis træning. Miljøtræning er at tilvænne sin hest til forskellige “farlige objekter” og underlag såsom plastikposer, vandslanger, pressinger, madrasser, høje lyde, fluespray og alt andet som hesten kan blive bange for, og gør dette til en træningssession for den unge hest eller den utrænet/nervøse hest.

Og det er en mega god idé at miljøtræne sin hest!

Hesten er nemlig fra naturens side et flugtdyr dvs. at den fra naturens side er skabt til netop det modsatte af hvad vi ønsker: at løbe væk(så hurtigt som muligt) fra alt den ikke kender og som skiller sig ud fra mængden. Og det kan være et problem for os som ryttere. For vi ønsker at hesten går fremad for vores hjælpere, lytter til os og lægger alt sin energi i træningen. Vi vil gerne have en rolig, tillidsfuld hest med på tur og vi vil gerne have en trafiksikker hest.

Og netop derfor er det vigtigt at vi træner og tilvænner vores heste til en masse objekter, da det gør at hesten kan ligge mere fokus ved os og mindre på omgivelserne.

Når vi miljø træner vores heste tilvænner vi dem til forskellige objekter. Og det kan du gøre med positiv- og negativ forstærkning som du kan lære mere om her: Belønning og ros

Derudover kan du bruge to andre tricks:

  • Hesten skal følge efter det den er bange for.
    Det er smart da hesten her gør det modsatte af hvad dens instinkt siger. Når benene følger efter det farlige objekt, ændre vi på impulserne og de stoffer der bliver frigivet i kroppen. Det vil jeg skrive mere om en anden gang. Men: Få din hest til at følge efter det den er bange for.
  • Vær præcis i din timing: Hold presset, og giv først efter når hesten står stille/ er rolig.

 

Held og lykke med det,

Kh Line