Hvorfor jeg er tosset med rebgrimer!

Jeg anbefaler altid en rebgrime med tilhørende tov når jeg er ude ved mine kunder, og de ønsker at arbejde med hesten fra jorden af: Horsemanship øvelser, “opdragelse”, trailer træning, til håndhesten eller til gåturen med hesten.

Men jeg anbefaler især grimen til dem der har heste som skubber, stejler, ikke vil i trailer osv. da det specielt er et godt værktøj dertil, og som sparer dig for en masse kræfter. Rebgrimen er nemlig meget mere præcis og tydelig end en almindelig grime, hvorfor vil jeg forklarer for dig nedenfor.

Rebgrimen er god af flere årsager:

  1. Den ligger tæt til hovedet
    Hvis du sammenligner en almindelig staldgrime og en rebgrime ligger rebgrimen meget mere til, og gør derfor at du kan være mere præcis samt at grimen forstyrrer knap så meget da den ikke skøjter rundt i hovedet på hesten.
  2. Knuderne
    Der er flere knuder på en rebgrime som gør at grimen er meget mere tydelig, og at rytteren har flere kræfter. Når du trækker tovet til højre for at dreje hesten er der en knude i venstre side som trykker på hestens næseryg, og dette gør at signalet er meget mere tydeligt og at du altså også er meget mere “stærk”. Derfor skal man også være forsigtig med en rebgrime.

Men: Rebgrimen er selvfølgelig ikke stærkere end hånden der fører – ved korrekt brug er det en fantastisk redskab.

Hellere bruge få signaler få gange, end mange signaler mange gange.

Tovet:

  1. Længden
    Tovet er 3.7 meter langt hvilket gør at det er LÆKKERT at arbejde med. Man kan longere hesten på små volter, og der er tov nok til at gå med et par meters afstand på ture. Derudover kan man have tovet i 2 hænder, og hvis hesten bliver forskrækket og løber er der “mere” tov at tage af.
  2. Der er ingen karbin
    Karbiner har en tendens til at svinge meget, og svinger af og til op og rammer hesten i kæben. Jeg synes at ingen karbin skaber mere ro. Derudover er kabinen unødvendig i et sæt, da det altid bruges sammen.
  3. Materialet
    Rebet er lavet af polyester, og er 6 mm tykt. Der er lidt tyngde i tovet som gør at det er godt at have i hånden, samt der er noget tyngde hvis man bruger tovet til at svinge mod hesten. Det er en stor fordel hvis man før har stået med et almindeligt træktov!
  4. Snippen
    Snippen ude i enden af tovet kan igen tydeliggøre en signal, og giver en smuk detalje.

Når du har både rebgrime og tov har du et sæt som ikke behøves skilles ad igen. Det har en stor holdbarhed, mit eget sæt har nu holdt i 5 år og bliver brugt flere gange dagligt.

VIGTIGT:

Man må aldrig binde sin hest i rebgrimen da den ikke kan springe! Derfor må hesten heller ikke gå med den på folden og/eller i stalden. Rebgrimen og tovet er kun til træningsbrug.