Har du nok yin i din hestetræning?

Har du nok yin i din hestetræning? ☯️

Yin symbolisere væren, ro, omsorg, blødhed, stilhed, feminin energi, følsomhed mm.

Jeg blev selv opmærksom på det, da det gik op for mig at jeg var blevet lidt mere “loose” med om hesten stod stille eller ej når jeg sadlet op. En hest der ikke kan stå stille er også en hest som har svært ved at bare VÆRE og slappe af, i stedet for at GØRE hele tiden.

Når hesten skal stå stille med en afslappet hals og kropssprog, kræver det at den er “under kommando”, at den er rolig og tryg og at den bare ER. Dette stimulere typiske det parasympatiske nervesystem, som er det nervesystem som hesten er i når den er afslappet.

Jeg tror vi kan have for travlt med at UDRETTE noget i hestetræningen, som er en udtalt yang energi, og at vi derved glemmer den blide yin-energi undervejs hvor hesten er helt nede i gear(stå stille, stå stille når vi stiger op, ordentlige håndterings maner, bruge lang tid på strigling, horsemanship øvelser med et andet fokus end dressuren, langsomme bevægelser fx).

Vi vil gerne have rolige og trygge heste(men stadige heste som respondere og har power🔥), og derfor skal vi have en god balance i mellem yin og yang.

Derfor har jeg lige hanket op i mig selv, og genopfrisket for alle heste at de skal STÅ. De skal kunne stå uden at være bundet, blot med tovet smidt om halsen.

En anden god jordøvelse med fokus på dette, er en øvelse hvor du skal bruge en stick med plastik for enden. Lang forklaring kort: hesten skal kunne stå stille, tillidsfuldt og afslappet når du svinger plastikken overalt(yin), men den skal også kunne flytte sig for sticken med plastik hvis du ændre dit fokus og intention og beder hesten om at flytte sig eller fx gå ud på en longe(yang – handling, power…).

Hesten skal være tryg og tillidsfuld men også lyttende og have respekt🙏