Afspænding kan noget helt særligt, og er en helt fantastisk gave til alle heste. Afspændings teknikker fokusere på at løsne al unødig spænding i muskulatur og fascia, og på at afbalancere det parasympatiske nervesystem som er det nervesystem som styre hestens stresssystem.

At afspænde og påvirke det parasympatiske nervesystem positivt er et vigtigt middel til forebyggelse og behandling af en stresset, anspændt, sensitiv og/ eller nervøs hest.

En afspændings behandling gavner din hest på flere planer:

🐎 Det frigiver al unødig spænding i muskulatur og fascia

🐎 Det skaber mentalt og fysisk trivsel

🐎 Det beroliger hestens nervesystem (“stress system”)

🐎 Det giver hesten øget kropskontakt og kropsbevidsthed

Jeg anbefaler afspænding til forskellige typer heste samt problematikker:

🐴 Heste der er jævnligt udsat for moderat til hård stress og pres

🐴 Heste der har nyligt opstået traume eller som bære rundt på tidligere traumer

🐴 Heste med nervøse- og sensitive træk

🐴 Heste med stress adfærd i form af stereotyp adfærd (krybbebidning, bider sig selv, vævning, boksvandring, “tics”, stress adfærd under træning og omgang)

🐴 Som smertelindrende behandling

 

Afspænding sænker stress niveauet i krop og sind, og skaber kropsbevidsthed ved din hest. Det skaber trivsel, og er en fantastisk måde at “tune ind” på din hest jævnligt. Vi kan kommunikere med hesten via afspænding i form af de subtile signaler hesten sender os ved berøring, og de informationer hesten giver os når vi lytter til hvad den fortæller os om vores hænders placering. På den måde kan vi skabe en endnu tættere kontakt til hesten, tune ind på hvordan hesten har det og få en hest som kommunikere tydligere til os i hverdagen.

Det fantastiske er at vi alle kan afspænde vores heste selv med få teknikker og minimal anatomisk viden. Naturligvis kræver professionel afspænding langt mere dybdegående viden, og teknikker, men DU kan selv gøre en markant forskel uden den store anatomiske og biomekaniske baggrundsviden. Alt du skal bruge er nogle afspændings teknikker, dine hænder, din tid og dit nærvær. Alle kan afspænde deres egne heste til et vis niveau, og alle kan gøre en forskel for deres heste med deres egne hænder.
Derfor afholder jeg kurser i afspænding til husbehov, hvilket du kan læse mere om her: https://fb.me/e/1xKp1ZCUN

*Afspænding er en ikke-invasiv metode til at afspænde muskler og afbalancere hesten. Det er en metode til at øge hestens velvære, øge kropsbevidstheden, forbinde kroppen, øge smidigheden og en måde at kommunikere med hesten. Det er en blød behandlingsform som kan have behov for at suppleres med en behandlingsform med et mere mekanisk- og motorisk fokus såsom kiopraktik, ostopati, bevægelseanalyse, dyrelæge osv. *