Hesten kommunikere via kroppen

Hesten kommunikerer via sin krop. Derfor observere jeg kroppen nøje. Når jeg træner med en hest, er jeg opmærksom på helheden men også de separate udtryk: Øjnene (hvad siger de?), ørerne (hvad lytter de til?), mulen (hvad sanser den?), bevægelserne (tempo og flow) m.m. som tilsammen giver kroppens udtryk som en helhed.

Kroppen arbejder langsommere end hovedet – betydeligt langsommere. Måske du kender det fra dig selv: Du vil rigtig gerne lære at sy, og du har forstået det mentalt – du forstår teknikken – men det er som om din krop og systemet ikke helt har opfanget det endnu? JA! Kroppen er langsom. Derfor kan vores hestes processer også virke langsomme og utroooolig tidskrævende, fordi hestene er kropslige. Heste fungerer i høj grad, i forhold til os mennesker, som en helhed (hvor vi som mennesker formår og evner at lukke af til vores krops signaler og stemninger) og derfor går arbejdet altså bare langsommer med heste. Hestene skal forstå læringen og integrere denne i hele kroppen og hele hestens system.
Og, denne proces er vigtig! Hvis vi giver processen og læringen tid til at integreres i hestens krop glemmer hesten den sjælendt igen. Derfor kommer den langsomme læring for at blive.
Så, vær tålmodig. Og læg gerne den ekstra tid oven i – det er det værd!

1 Comment

  1. Mavefornemmelse og indføling - Line Bonde den 21. november 2019 kl. 00:41

    […] Læs også Hesten kommunikere via kroppen […]