Heste personligheder – elsk din hest

Heste har forskellige personligheder, helt ligesom os mennesker  – og faktisk tror jeg at mange af os har svært ved at begribe HVOR forskellige personligheder de i virkeligheden har.

Og med en personlighed følger gode og dårlige sider, som vi jo bekendt ved. Vi har en tendens til at dele ting op i sort/hvid, god og dårlig. Og jeg erfarer at vi gør det samme med vores heste. Der er træk vi elsker ved dem, og træk vi hader. Og vi skal passe på, at vi ikke bliver opslugt at de træk som udfordrer os. 

Det er vigtigt at lærer at elske hele sin hests personlighed. Også de dårlige. Vi må lærer at se alle hestens fantastiske kernekvaliteter: Alle dem der har DNA´et for din hests potentialer og dem som gør din hest helt unik. Også må vi forstå hvorfor at de knap så populære sider følger med de fantastiske sider. Fordi først der kan vi elske dem.

For eksempel:

Den nervøse hest som altid er på dupperne, bliver bange for det samme hul for nummer trehundrede gang, som kan blive opfattet som skeptisk og mistroisk fra fremmed. Alle disse ting hører jeg ofte omtalt som negative. MEN hvad følger med denne personlighed, og disse træk?

Det kunne være: En arbejdsom hest, en pligtopfyldende hest, fintfølende, kan rides for lette signaler, energetisk, kraftfuld.

Og det er vigtigt at se, at hvis din hest ikke var nervøs anlagt og på dupperne, vil hesten nok heller ikke være lige så kraftfuld og fintfølende.

Det er så vigtigt at vi ændre vores mindset, til at tænke positivt, kærligt og være rummende. Med dette mindset ville du kunne finde løsninger, kvaliteter og gaver i stedet for problematikker.

Lav en liste, sæt hestens kvaliteter op overfor hinanden og reflektere over:

  • Hvad er GAVEN i denne kvalitet?

 

Kh. Line