Forvent det uventet !

Forvent det uventet!

🐴Et vigtigt tip til jer der døjer med en adfærdsproblematik men også til den almen omgang med heste🐴

Når hesten første gang udviser en uønsket adfærd, tænker vi måske ikke så meget over det. Vi rider videre og tænker at det nok bare var et uheld eller en dårlig dag. Hvis det sker over en længere periode fx. at hesten stopper i det ene hjørne i ridehallen, begynder vi til gengæld at forvente det. Vi venter faktisk bare på det. Og lige netop dette, er vigtigt at stoppe sig selv i!

Hvis du bare venter på at adfærden sker – så invitere du jo faktisk hesten til det. Lad os tage en psykologisk vinkel på det:

Dine tanker & følelser bliver til din virkelighed. Hvis du har en tanke som f.eks. “Om 10 skridt ved venstre hjørne stejler han”, ja så gør han det højst sandsynligt. Hvorfor?

1. Dine tanker vil sætte sig i kroppen som et mikrokropsprog. Sammelign det med når du tænker på en behaglig oplevelse. Ofte vil det gør at man bliver lidt varmere i kroppen, åbner brystkassen en smule og trækker vejret dybere. Det samme sker hvis du tænker på en ubehagelig, akavet eller farlig oplevelse. Du bliver spændt i kroppen, får et stift blik og stopper med at trække vejret. Din krop fortæller altså hvad der sker inde i dig, og det er heste eksperter til at opfatte(vi er heller ikke helt ringe selv). Hesten tager dit kropsprog meget seriøst, og vil reagere på det. Derfor vil den også reagerer på når din krop spænder lidt op i det at du gør dig klar til at den stopper i hjørnet. Ja faktisk invitere du den nærmest til det!

2. Dyr er dygtige til at modtage visuelle billeder og tanker i form af telepati, og det du tænker på er det du sender. Så forsøg at send et billede af hvad du gerne vil have, i stedet for hvad du ikke vil have.
Hvis vi fortæller hesten hvad vi ikke vil have, giver vi ikke noget løsningsforslag. Vi siger kun hvad den ikke må – men hvad må den så? Altid giv et forslag til hvad den i stedet skal gøre 🌸

Derfor er det altid vigtigt at forvent det uventet. Du skal altid forsøge at viske tavlen ren, og når du spørger din hest for 15 gang om den ikke nok vil gå i trailer, skal du gør det med samme bløde muskulatur, inviterende hånd og optimistiske billede som det gjorde ved første forsøg.

En svær opgave, men en vigtig opgave 🙏

Derudover er det selvfølgelig vigtigt at du har nogle konkrete værktøjer at arbejde med, og en klar plan for hvordan du hjælper din hest bedst muligt. Overnævnte tilgang er blot et supplement dertil 🌸